Top
29 сеп.

Идеи за домашна храна за училище

Дъщеря ми скоро стана първи клас и освен всички останали промени, започна да си носи кутия с храна в училище. На обяд се храни в стола, а в голямото междучасие раздават на децата безплатен плод или закуска. Госпожата сподели, че децата не винаги ги харесват и е добре да имат резервен вариант.

 

Имайки предвид, че детето прекарва повечето време през деня в училище и времето до 16,30 ч. е много й пращам всеки ден храна. В тази възраст децата имат засилен апетит, изразходват много енергия и видимо растат.

 

Кутията с храна обикновено съдържа нещо засищащо и някакъв измит и нарязан плод, удобен за хапване. Сутрин ставам малко по-рано и докато си приготвя чая правя и кутията с храна.

 

Ще ви дам някои идеи за домашна храна, която може да се носи в кутия в училище.

 

На първо място ПРИНЦЕСИ. Могат да бъдат много разнообразни – с кашкавал, кайма, сирене, шунка, домат. Вижте 8 идеи за принцеси на фурна.

 

Принцеси с яйце, сирене и кашкавал

 

Ако искате да приготвите нещо на котлона ви предлагам БАНАНОВИ ПАЛАЧИНКИ или БАНИЧКИ НА ТИГАН.

 

Банички на тиган

 

Всъщност може да приготвяте всякакви палачинки – сладки и солени.

Палачинки с тиквички и сирене

Палачинки с кисело мляко

Спаначени палачинки

 

Чудесни стават САНДВИЧИТЕ С ХЛЯБ ЛАВАШ или питките тортила. Може да ги напълните с месо по избор, шунка, сирена, някакъв зеленчук, сос. Малко трудно се хапват, но са ужасно вкусни.

 

Сандвич с Лаваш, шунка, кашкавал и зелена салата

 

В случай че имате повече време може да приготвите нещо във фурната. Например ДОБРУДЖАНКИ. Стават лесно и са вкусни.

 

Добруджанки

 

Пица мъфини

Кашкавалки

Ванилови мъфини

 

Разбира се, когато бързате винаги може да направите някакъв СТУДЕН САНДВИЧ. И тук вариантите са много – с масло, лютеница, топено сирене, млечен или яйчен пастет, авокадо, тахани, маслини, извара, кисела или прясна краставичка, по средата с кюфте като хамбургер.

 

Сандвич с лютеница и сирене, с ябълка за десерт

 

Предложих ви някакви варианти за хапване, но истината е че можете да сложите всичко в кутията за хранене. Освен сезонни плодове може да сложите и някакъв свеж зеленчук от рода на краставичка, малки домати, моркови и др.

 

Ако искате кутията за хранене да е с храна за обяд ви препоръчвам книгата ми „Рецепти за деца“. В нея ще откриете много рецепти за различни кюфтенца, макаронени изкушения, зеленчукови пици и ястия, идеи с яйца, месо и риба. Естествено и нещо сладичко като кексове, дребни сладки и здравословни бонбони.

 

Успех с приготвянето на храна в кутия! Ако имате въпроси пишете в коментар или може да ми оставите лично съобщение тук.

 

Препоръчваме ви още:

Кюфтета от броколи и кашкавал

Морковен кекс с канела и лимонова глазура

Бисквити за деца с фурми и червени боровинки

 

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар