Top
27 авг.

Бисквити за деца с фурми и червени боровинки

Готвя, пиша , експериментирам и винаги създавам нещо ново и различно. Понякога имам  периоди, в които ястията не се получават или просто се оставям на рутината и познатите вкусове.

Друг път искам да направя нещо по мой вкус,  да измисля, да създам, да съчетая продуктите, които харесвам и накрая да го опитам. В този случай се получи това, което исках.

Направих бисквити за деца. Трябваше ми просто една тава, колкото да стигнат за следобедна закуска. Забърках ги лесно, опекох ги бързо. А дъщеря ми каза, че са много вкусни и изяде всички.

Така че с радост ви споделям рецептата.

 

Продукти за 1 тава:

50 г масло

60 г брашно от спелта, може и друго

6 бр. фурми, за по-сладичко

20 г сушени червени боровинки

 

Приготвяне:

Накиснете фурмите в топла вода за 10 мин. Обелете люспата им и ги обезкостете. Ако искате по-лек вкус може да пробвате и с 5 бр. фурми.

В купа нарежете маслото на кубчета. Прибавете брашното и фурмите. Измийте червените боровинки, отцедете водата и ги прибавете. В случай, че нямате червени боровинки може да ги замените с друг сушен плод или да ги пропуснете, бисквитките пак ще станат.

Омесете продуктите до получаването на еластично тесто. С чисти ръце оформете от тестото еднакви по размер топчета и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Притиснете топчетата леко отгоре с ръка. По желание ги украсете с вилица. Печете ги във фурната на 180 градуса. Стават бързо. Когато хванат тен ги извадете и дори да ви се виждат мекички ги оставете да изстинат. Когато се охладят ще се стегнат.

Да ви е вкусно! 🙂

 

Пишете ако сте ги направили и споделете впечатленията си.

 

Препоръчваме ви още:

Оризови бисквитки за бебе

Яйчено кремче

Бананови мъфини

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар