Top
17 ян.

Рецепти за бебета и деца – 15 лв.

В началото на  2016 г. започнах да захранвам дъщеря ми. Имах много въпроси, които коментирахме с личната лекарка на детето, приятелки и майките в парка. Непрекъснато четях статии, списания и книги за храненето. Бях жадна за информация и притеснена да не направя някоя грешка.

 

Постепенно видях, че няма нищо сложно в приготвянето на храната за бебето. Дори е приятно да експериментираш и ти да пробваш нови вкусове, заедно с детето. В този период научих много за храната.

 

След няколко месеца създадох с много любов фейсбук страницата Бебешка храна с цел споделяне на рецепти и информация за бебешкото хранене. Така и така непрекъснато готвех и реших да съм полезна и на други майки с идеи и рецепти.

 

По-късно същата година се появи и сайта poliyordanova.com, който с течение на времето се ориентира към храненето. Вярвам, че храненето е от съществено значение за нашето здраве, енергия и настроение. То се отразява не само физически на всички органи и системи в тялото, но и психически на съня, интелектуалните способности и желанието за дейност.

 

След година усетих нужда от място, където всички майки да могат свободно да коментират и да качват информация, за да можем една на друга да сме си полезни. Така се появи групата Бебешко и детско хранене, която непрекъснато увеличава броя на членовете си и е полезна за много майки, защото в нея се засяга не само бебешкото хранене, а  детското хранене като цяло.

 

С порастването на детето открих, че имам все по-малко време да публикувам. Продължавах да готвя всеки ден и записвах всичко, което се харесва, за да мога пак да го направя. Но ми беше все по-трудно да правя снимки и да публикувам рецепти.

 

Затова реших да събера всички прекрасни рецепти в една книга и така се роди идеята за „Рецепти за бебета и деца“ или „Записките на една майка“, водени по време на майчинство.

 

 

Моето майчинство продължи 3 г. и рецептите в книгата са от момента на захранването на бебето  до 3 годишната възраст на детето. Разбира се рецептите между 2 и 3 г. стават и за по-големи деца.

 

 

Най-трудното нещо се оказа оформянето на книгата тъй като при малките деца и месеците са важни за включването на определени храни. Затова разделих рецептите на 5 глави по възраст: от 6-9 месеца, от 9-12 месеца, от 12-18 месеца, от 18-2 години и от 2-3 години.

 

Във всяка отделна глава има рецепти за закуска, основни ястия, десерти и междинни хапвания. Книгата съдържа 150 подбрани и любими рецепти, повечето от които са многократно приготвяни. Има рецепти за пюрета, каши, супи, постни ястия, рецепти с месо, риба, яйца, палачинки, мъфини и др.

 

Често ме питат, колко страници е книгата. Веднага отговарям – книгата е със 117 страници, тежи 148 грама. Цената на книгата е 15 лв.

 

Разделена е на 2 основни части. Първа част е информативна, насочена е към спецификите при приготвянето на бебешка и детска  храна. Втора част са всички рецепти.

 

„Рецепти за бебета и деца“ се разпространява онлайн. Това за мен си остава най-успешния начин за предлагане на книга, защото всеки може да си я купи дори ако живее в най-отдалечените кътчета на страната или там, където няма книжарница.

 

Доставката е с Еконт или Спиди в работни дни, едни от най-добрите куриери с много офиси в страната. В чужбина доставката е с Български пощи.

 

Повечето майки казват, че всичко се забравя и аз мога да го кажа, така е. Може би се дължи на хормони, на много безсънни нощи или е от бързо променящия се ритъм в развитието на детето, не знам. Но се радвам, че си записвах и сега, когато не се сещам за нещо мога да отворя книгата.

 

ЗА ПОРЪЧКА:

 

Книгата може да поръчате като ми оставите лично съобщение тук  или от сайта книги.ею.

 

Препоръчваме ви  още:

Книгоразделител „Ти си най-добрата майка на света“

Идеи за следобедна закуска за малки деца

Кои храни кога се въвеждат?

Домашни вкусотийки от малката кухничка

 

Споделяне

2 коментара

  • Денислава Лилова
    20.11.2019 at 22:26

    Здравейте,

    Как е възможно да поръчам Вашата книга с рецепти за бебета и деца?

    Искрено благодаря.

Вашият коментар