Top
25 окт.

Пюре от ранни моркови за бебе

Естествено, че става и с други моркови. Но ранните моркови са свежи, крехки и особено подходящи за бебета. Режат се лесно и се сваряват бързо. Можете да ги намерите в края на пролетта и началото на лятото по пазарите. А как да ги познаете? Само тези моркови се продават със зеленото си оперение. Обикновено се предлагат на връзка и цената им е по-скъпа от обикновените моркови.

Разбира се, през другата част от годината пюрето се приготвя от морковите, които се продават.

 

Продукти за едно малко бурканче от 125 г:

200 г моркови

20 г адаптирано мляко, кърма или водата от варенето

 

Приготвяне:

Почистете и измийте морковите. Нарежете ги на еднакви парченца и ги сварете с малко вода или на пара, докато омекнат. Прехвърлете ги в купа и ги разбийте с пасатор заедно с млякото (водата) до получаването на гладко пюре.

 

Съвет:

Това количество е за едно хранене, но морковите се използват често за комбинирани зеленчукови, месни и рибни пюрета. Така че може да сварите по-голямо количество. Разбийте морковите с пасатор, а за разреждане вместо мляко използвайте малко вода от варенето им. Напълнете с пюрето формичка за лед с капак. Морковите се замразява чудесно и не променят вкуса си. Така ще имате малки готови дози морков, които само трябва да размразите и да смесите с каквото пожелаете.

 

Добър апетит!

 

Прочетете още:

Есенно пюре от тиква, ябълка и круша

Захранване

Запичащи и разхлабващи храни за бебета

Споделяне

1 Comment

 • Пепа
  29.06.2020 at 0:29

  Здравейте, Поли,
  моркови със зелено „оперение“ – т.е. с листа се продават целогодишно дори в големите търговски вериги, освен на пазарите.
  Разбивайте по-добре пюрето, това не е до гладкост. Вашето бебче може да е по-голямо, но когато се започват храненията на бебето с пюрета, те трябва наистина да бъдат със съвсем гладка текстура.
  С добри чувства от една млада по стаж баба 🙂

Вашият коментар