Top
29 сеп.

Мисли за родители

Никой не те учи да си родител. Носиш със себе си само примера на твоите родители, но вече сам се сблъскваш със ситуацията от първо лице.

Не винаги взимаш най-добрите решения. Понякога се чувстваш виновен. Имаш нужда от съвет, но всичко е свързано с конкретната ситуация.

Събирам мисли, защото те ми дават мъдрост, само най-ценното и ми помагат в ежедневното предизвикателство да съм родител.

Ето някои от тях. 🙂

 

Обичай своето дете такова, каквото е – неталантливо, неуспешно, обичай го и когато е пораснало. Общувай с него, радвай се, защото детето – това е празник, който все още е с теб!

Януш Корчак

 

Дайте на едно дете малко любов и ще получите много повече.

Джон Ръскин

 

Децата са като пеперуди, носени от вятъра. Някои могат да се издигнат по-високо от другите, но всички те летят по най-добрия начин, на който са способни. Защо да ги сравняваме една с друга? Всяка една е различна. Всяка една е специална. Всяка една е прекрасна.

Мария Монтесори

 

Да видиш чудото на живота през очите на едно дете означава да изпиташ най-голямото удоволствие на света.

Хорас Браун

 

Позволете си да мечтаете. Научете децата си да мечтаят. Не им пречете да мечтаят, даже ако те си лягат да спят по-късно, отколкото трябва.

Ранди Пауш

 

Какво е нашата фантазия в сравнение с фантазията на дете, което мисли да построи железопътна линия от аспержи!

Жул Ренар

 

Няма значение какво вие правите за децата си, а какво ги учите да правят те за себе си, което да ги направи успешни хора.

Ан Ландърс

 

Колкото повече пазим децата от всяко разочарование, толкова по-тежко ще приемат разочарованията, които животът неминуемо ще им поднесе в бъдеще.

Фред Госман

 

Най-добрият начин да дадете съвет на детето си е да разберете от какво има нужда и след това да го посъветвате да направи точно това.

Хари Труман

 

Дайте на децата любов, любов и още любов – здравият разум ще дойде от само себе си.

Астрид Линдгрен

 

Препоръчваме ви още:

Мамо, разкажи ми приказка! 

Стихчета и песнички за най-малките

Идеи за следобедна закуска за малки деца

Споделяне
Ключови думи:

Няма коментари

Вашият коментар