Top
10 сеп.

Какво да сготвя – има ли майка, която не си е задавала този въпрос?

Представям ви една статия на Велимира Великова и нейното удобно приложение за телефон с рецепти за деца – Tiny Meals.

 

Без значение дали сме родители на първо дете, дали сме опитни кулинари или абсолютни аматьори в кухнята, дали захранваме с пюрета или парчета… идва момент, в който детето започва да се храни по ЧЕТИРИ пъти на ден. После идва момент, в който пък започва да яде САМО определени неща. После пък идва някакъв друг етап.

 

Когато дъщеря ми започна да се храни по НЯКОЛКО пъти всеки ден, реалността, че аз съм отговорна за това, което тя слага в устата си ме удари като товарен влак. Преди това готвех изключително рядко. Когато исках “нещо по-така” често съм прибягвала до рецептите на Поли, защото повечето са толкова лесни и бързи, че дори и аз можех да се справя.

 

Спешно ми трябваха изпитани рецепти за неща, които могат да се хапват с пръсти, приготвят се с разнообразни продукти, които мога да намеря в магазинчето на ъгъла и не изискват особено кулинарно майсторство. Започнах да ровя, да тествам и да записвам сполучливите опити. Така се роди и приложението Tiny Meals – можете да го свалите напълно безплатно за андроид от Google Play.

 

В него ще намерите 300 рецепти, подходящи за всяка възраст – от мъфини със супа, до палачинки и сосове за макарони със “скрити” зеленчуци. Рецептите са подходящи за малки ръчички и големи претенции, можете да филтрирате по основни алергени и да търсите в съставките според това, което имате в хладилника.

 

Всички знаем, че всичко, което се случва зад кулисите на “просто трябва да сготвя” е много – планиране на менюто и порциите; удовлетворяване на хранителните нужди на всеки член от семейството, но без да се готви за всеки отделно; създаване на добра връзка на детето с храната; предлагане на разнообразни и пресни храни, които да подкрепят растежа и развитието на детето; балансиране между нещата, които детето иска да яде и нещата, които трябва да яде.

 

И повечето от нас вършат всичко това между грижата за децата, работата, дома, времето за семейството, времето за себе си и още куп задължения.

 

Щом четете тази статия, най-вероятно и вие сте в ситуация да търсите вдъхновение за това какво да сложите на масата, а най-вероятно нямате много време за ровене и правене на списъци за пазаруване. Можете да си спестите време като намерите подходяща рецепта в книгите или блога на Поли или в приложението Tiny Meals.

 

 

Препоръчваме ви още:

Бързи и вкусни бананови палачинки

Супа с картофи за деца

Пица „Рибка“

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар