Top
20 февр.

Венеция – невероятно италианско приключение

Ако вече ви е омръзнало да стоите у дома и душата ви жадува за пътешествия, предлагаме ви да обмислите идеята за едно кратко (или не толкова кратко) пътешествие до Венеция.

В момента много туристически агенции предлагат доста изгодни оферти за почивки и екскурзии до Италия (в частност до Венеция), така че можете да откриете вашата, ако разгледате предложенията им набързо.

А докато вие разглеждате, аз ще ви разкажа за моето пътешествие до тази невероятно красива и древна страна, което осъществих съвсем наскоро с туристическа агенция Сърнела.

 

Венеция – няколко практични съвета за едно невероятно италианско приключение

За пътуването няма да разказвам, тъй като ще ми отнеме много време, а и организаторите се бяха постарали всичко да мине като по вода.

Като споменах вода… до Венеция няма как да стигнете по друг начин, освен с корабче. Но спокойно! Дори и да не обичате да пътувате по вода, уверявам ви, няма дори да усетите как бързо ще минат 30-те минути, в които ще стигнете до Венеция. А в мига, в който стъпите в града ще забравите за всички тревоги, защото ще се озовете в един приказен град.

 

Какво ще видите във Венеция?

Ако сте се спрели на туристическа агенция Сърнела, екскурзоводите им ще са до вас неотлъчно ще ви покажат възможно най-много от забележителностите, които трябва да видите във Венеция, но все пак…

 

Площад Сан Марко

За всеки турист площадът е първата задължителна спирка, затова и вие (както и аз) ще се озовете точно там. Ще видите „Мостът на Въздишките”, ще се насладите на неимоверно красивия Дворец на дожите (тази невероятно красива сграда е била дълги години седалище на Венецианската република), ще разгледате Базиликата Сан Марко (една от най-красивите сгради в света, наричана още Златната църква), ще се насладите на интересния дизайн на Часовниковата кула (строена през 15 век), ако имате сили и желание можете да се изкачите до върха на високата 100 метра Камбанария, която днес е един от символите на площад Сан Марко.

 

Друга задължителна спирка е Мостът Риалто, от където се разкрива красива гледка към Канале Гранде.

Канале Гранде е най-внушителният и голям канал на Венеция и си заслужава да се види. Ширината му е от 30 до 70 метра, а дължината около 4 км. Ако имате време и желание, можете да се разходите по Канале Гранде или като се качите на гондола (но за целта ще трябва да си приготвите 80 евро) или като се качите на вапорето (градския транспорт).

Във Венеция всичко води или до площад Сан Марко или до Моста Риалто, така че колкото и зле да сте с ориентацията, няма да се изгубите. Имате ли време, съветвам ви да се разходите из малките улички на града. Ще откриете изумителни сгради, невероятни дворци, църкви, от които ще ви спре дъха…

 

Какво трябва да знаете за заведенията във Венеция (и Италия)?

Заведенията, където можете да пиете кафе или да се нахраните са буквално на всяка крачка, но имайте предвид, че цените на един и същ продукт/храна/кафе в едно и също заведение са различни в зависимост дали сте седнали на маса или пиете/хапвате на бара.

 

 

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар