Top
30 Ное.

Как да си направим адвент календар у дома – идеи и готови предизвикателства

От 2 години правя адвент календар на дъщеря ми и й организирам забавления всеки ден през декември. Тя скоро ме попита дали и тази година ще й направя календар. Разбира се.

 

Адвент идва от латински и означава „идване, очакване“. Адвент календара е специален календар, който отброява дните до Коледа. Най-разпространената версия на календара е под формата на бонбониера с 24 малки кутийки с шоколадови бонбони.

 

Идеята на календара е свързана с очакването и приготовленията за празника. И всеки ден да  правим нещо малко свързано с Коледа.

 

За децата може да направите домашен адвент календар. Моят е с 24 малки кутийки, които случайно намерих готови. Но може да се направят или да се заменят с хартиени пакети, пощенски пликове.

 

 

Ако предпочитате текстил ще ви трябват 24 малки торбички за бижута или чувалчета, на които може да напишете номерца.

 

 

А когато свършите основната част се отдайте на творчество. Измислете 24 игри и забавления за детето или за вас с детето. Нещо леко и приятно.

 

Напишете предизвикателството за всеки ден на отделно листче и го приберете в кутийката или плика. Добавете и някакво лакомство, нещо мъничко за удоволствие.

 

Закачете или подредете календара разбъркано. Детето е добре да търси и само да се оринтира по цифрите.

 

Ако ви е трудно да измислите занимания може да видите мойте Предизвикателства за тази година или направо да си ги свалите от тук.

ИЗТЕГЛИ

 

Пожелавам ви една вълшебна Коледа с много изненади и добро настроение!

 

Препоръчваме ви още:

Как да си направим сами коледна украса?

Любими коледни песнички

Чаша „Майчини криле“

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар