Top
16 Дек.

Филми за храненето

Това са филми, които ме накараха да се замисля за здравето си.

Затова качих линковете към тях, за ваше и мое улеснение. Предлагам ви, когато имате малко свободно време да си пуснете някои филм. Аз лично научих неща, за които няма много информация и по принцип не се говори.

Има значение, с какво се храним, но напоследък се увличаме по всичко бързо и готово, а и непрекъснато има нови продукти , които не сме пробвали. Доверяваме се на производителя, след като е на пазара, значи е добро за ядене. Не четеме етикети, защото те са с много дребен шрифт, пък и без това нищо не разбираме. Имаме различни здравословни неразположения, но първата мисъл е да отидем на лекар или да вземем хапче, никой не мисли, че може да е от храната, или от съставка в храната. Все повече по улиците се наблюдават хора с наднормено тегло, за съжаление това е и при децата. Това не е признак на здраве, а на някакъв проблем. Има храни от които сме зависими, ефектът им е като на наркотик. Мозъкът ни не ни оставя намира, докато не си вземем дозата.

Всъщност всичко зависи от нас. И аз си мисля, че човек трябва да има информация, за да взима правилни решения, за себе си, за семейството си, за децата си.

 

 

Глад за промяна / Hungry for chanche ( 2012г. )

Може да гледате филма тук hungry

Документален филм за постигане на трайно отслабване, изобилие от енергия и жизнено здраве.
„Този вдъхновяващ филм, има силата да промени вашето здраве!“

„Глад за промяна“ разкрива шокиращи тайни относно диетите, загубата на тегло и хранително-вкусовата промишленост.
Възможно ли е наистина храните, които ядем, да ни водят към капана на диетата?

Открийте какво ни държи далеч от тялото и здравето, които всъщност заслужаваме, и как да избягаме от капана на диетите завинаги. Интересни интервюта с най-добрите водещи здравни експерти, и с хора, които знаят какво е да си болен с наднормено тегло.

 

 

Храната е от значение / Food Matters ( 2008г. )  Линк към видеото     

food-matters

Храната е от значение (Food Matters) е документален филм, който ако изгледате имате две алтернативи: или да започнете да водите здравословен живот, или да махнете с ръка и да продължите да се храните както до сега.

Един от ключовите моменти във филма е, истината за витамин С и като цяло витамините. Както всички знаем, има препоръчителна дневна доза за витамините, която всъщност е минимума, на прага на . Хора, чийто живот и работа са свързани с голям стрес, напрежение и натоварване имат нужда от над 60 мг витамин С, за да компенсират недостига, получен в следствие на агреналина, който унищожава витамин С-то.

Втора ключова тема са сърдечно съдовите заболявания, които отново могат да се лекуват, като се набавят реално нужните на организма дози витамини.
А за да не се стига до това, не се иска нищо друго, освен прясна, по възможност свежа храна, предимно вегетарианска.

Всички медии и лекари твърдят, че повишените дози на витамини могат да навредят, но до този момент няма никакви доказателства по въпроса. А само в Щатите, 106 хиляди годишно умират от страничните ефекти при прием на лекарства, което прави 2 438 000 за 23 години. За тези 23 години, има предположение само за 10 случая в които тези 10 човека са починали в следствие на прекомерна употреба на витамини!?!

 

 

Внимание – Храна! ( 2008г. ) Видео           gmo

Във всеки град темпът на живот води до т.нар. „хапване в движение“. Удобно, защото е бързо и вкусно. Но едва ли някой си задава въпроса за последствията от този начин на хранене. В тази храна се слагат химически добавки, които усилват вкуса и с тях се свиква по същия начин, както с кокаина. Последиците обаче са винаги едни и същи – унищожаване на здравето. Филмът дава идеи как да се избегне това.

 

 

Вилица или скалпел? / Forks. Over. Knives.  ( 2011 г. )

–  Може да го гледа тук 37854131

Този филм може да спаси живота ви!
Какво се случи с нас? Въпреки най-напредналите медицински технологии в света, ние сме по-болни отвсякога по всеки критерий. Двама от всеки трима от нас са с наднормено тегло. Има бум на случаите на диабет, особено сред по-младото ни население. Около половината от нас взимат поне едно предписано лекарство. Основни медицински операции са се превърнали в рутина, покачвайки разходите за здравеопазване до астрономически равнища. Сърдечни заболявания, рак и инсулт са трите водещи причини за смърт в страната, въпреки че всяка година се изразходват милиарди за „борба“ с точно тези заболявания. Милиони страдат от множество други дегенеративни заболявания. Възможно ли е да има само едно решение за всички тези проблеми? Решение, толкова изчерпателно и същевременно толкова просто, че е умопомрачително, че повечето от нас не го взимат на сериозно? Филмът изследва дълбокото твърдение, че повечето, ако не всички, от дегенеративните заболявания, които ни измъчват, могат да бъдат овладяни, или дори обратими, чрез отхвърлянето на животински и преработени храни (полуфабрикати). Основната сюжетна линия във филма проследява личните пътувания на двойка пионери-изследователи – д-р Т. Колин Кембъл и д-р Колдуел Еселстин. Филмът е заснет в САЩ, Канада и Китай.

 

 

 

Натъпкани ( 2014г. ) – Линк към филма        wpid-fed-up-trailer-header

Документалният филм „Натъпкани“ е филмът, който хранителната индустрия не желае да гледате. Създаден от продуцентите Кейти Коурик, Лори Дейвид и режисьора Стефани Сьоктиг, този филм ще промени начина ви на хранене завинаги.

 

                       

 

 

Дебел, болен и почти умрял ( 2010 г. ) Линк към видеото  fat-sick-and-nearly-daed

Джо Крос е 140-килограмов австралиец, който, уморен от това да бъде дебел и болен, решава да излекува тялото си. Убеден, че докторите и лекарствата, които приема в продължение на години, няма да му помогнат, Джо се подлага на 60-дневна диета, за да промени начина си на живот и да позволи на тялото си да се самоизлекува. 60 дни, в които единствената храна, която приема, са прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци.

Гледайте невероятния документален филм на Джо Крос, вдъхновил много американци, намиращи се „на един чийзбургер разстояние от сърдечен удар“ да променят храненето и живота си.

 

Ако се сетите за още хубави филми за храненето моля, пишете ми в коментари!

Приятно гледане!

Споделяне
Ключови думи:

Няма коментари

Вашият коментар