Top
24 февр.

Защо харесах бамбуковите съдове BamBina?

Когато започнах да захранвам дъщеря ми трябваше да харесам и подходящи съдове за нея. Купих една малка тенджерка, която определих само за нейните ястия. Сдобих се с решетка за готвене на пара, пасатор и стъклени бурканчета.

 

Но когато количеството се увеличи и тя пожела да се храни сама трябваше да избирам между пластмасова купичка, много красива с детски картинки или порцеланова. Бях чела за пластмасовите съдове, че трябва да не съдържат Бисфенол А (BPA), защото той е вещество, което може да има токсичен ефект върху здравето на човека.

 

Избирах шишетата на бебето да са пластмасови, а не стъклени, защото са значително по-леки, нечупливи и  просто купувах определени марки и ги сменях по-често. Но при купичките имаше и загряване, защото слагах топла храна. Отказах се да гадая, имат ли токсични вещества.

 

Порцелановите съдове оставих за един по-късен етап, когато детето ще се храни по-спокойтно и няма да се притеснявам, че купичката ще полети на пода.

 

Насочих се към бамбуковите съдове първо, защото притежават естествени антибактериални и антимикробни свойства, което ги прави идеални за многократна употреба за храни и напитки.

 

Бамбукът е естествен продукт, а съдовете на BamBina са направени от 100% натурален бамбук. Те са екологични, леки, здрави и биоразградими.

 

Бамбукът расте по-бързо от всяко дърво и може да се отглежда и събира без използването на пестициди. Бамбуковите съдове BamBina не съдържат олово, фталати, ВРА, PVC или други вредни химикали.

 

Овесени ядки със сирене и масло

 

Другото, което ме впечатли е, че купичките и чинийките имат силиконови пръстени отдолу, което ги залепя здраво за таблата за хранене, създавайки силен вакум. По този начин детето може да се храни само без да обръща, премества, разлива или хвърля купичката.

 

Вендузата залепва най-добре на гладки и чисти повърхности. Силиконовият пръстен лесно се отстранява и по-нататък купичката може да се ползва без него.

 

Бамбукът е естествен топлоизолатор. Дори в купата да се сипе храна с по-висока температура тя не се награвя, по този начин предпазва нежните детски ръчички от изгаряне.

 

Бамбуковите съдове не са подходящи за микровълнова печка, миялна машина, стерилизатор или за изваряване с гореща вода.

 

Вместимостта на съдовете е 200 мл и са подходящи за дечица от 4 месеца до 6 години.

 

Към купичката и чинийката получавате и страхотни лъжичка и виличка. Формата на лъжицата е ергономична и приляга перфектно в детската ръчичка, а силиконовият накрайник е мек и нежен към бебешки венци, подходящ за дъвчене в периода, в който растат първите зъбчета.

 

Виличката изцяло е от бамбук.

 

Бамбукът е водоустойчив. При правилна грижа продуктите от бамбук не се оцветяват и не абсорбират миризмите. Съдовете за храна от бамбук имат гладка повърхност и са леки и лесни за поддръжка с топла вода и веро. Измивайте, по възможност непосредствено след употреба. Преди да ги миете отстранете силиконовата вендуза, за да съхнат по-лесно.

 

На всеки 4 седмици освежавайте бамбуковите съдове с кокосово масло. Сложете 1 ч.л. кокосово масло на памучна салфетка и полирайте съда. Оставете да изсъхне на въздух.

 

Може да видите пълната гама продукти на сайта на BamBina.  Ако искате да ползвате 10 % отстъпка от цената на продуктите във всяка ваша поръчка на посоченото място напишете промокод: POLI10

 

Надявам се, да съм ви била полезна с повече информация за бамбуковите съдове. А лъжичката е моят фаворит за удобна лъжичка за малки деца.

 

Препоръчваме ви още:

Супичка с броколи

Рибни кюфтенца

Бананови мъфини

Споделяне
Ключови думи:

Няма коментари

Вашият коментар