Top
26 май

Програма „Отслабни с Поли 7“

Тялото ми е щастливо! Когато му давам хубава храна, богата на витамини, минерали и хранителни вещества. Когато пия достатъчно вода и му помагам да се почисти. Когато се грижа за него, правя упражнения, танцувам и се движа. Когато му доставям положителни емоции и приятни преживявания с приятели. Когато му давам нужното количество сън, спокойствие и тишина. Грижа се за него, защото то е моят единствен дом. И ако то е добре и аз ще съм във форма.

 

През годините съм си правила различни експерименти. Хранила съм се разделно, пробвала съм диети. Една година бях вегетарианка. Открих че минаването в крайности не е за мен. Огледах се и видях, че всички кухни в различните страни всъщност готвят като смесват различни продукти. Обикновено са протеини, въглехидрати и мазнини.

 

А тези народи, които са по-дълголетни всъщност ядат още по-разнообразна храна, за да си набавят повече нутриенти. В основата на здравето стои храната или горивото, което даваме на тялото си всеки ден.

 

Ако искате пробвайте сами. Изяжте един шоколад или парче торта и наблюдавайте как ще реагира тялото ви в следващия 1 час. Първоначално ще си доставите удоволствие и ще ви е сладко, с приятен вкус в устата. Но след време рязко ще ви се доспи и силите ви ще намалеят.

 

Ама нали сте изяли нещо сладко, нима не трябва да е точно обратното. Да, но за кратко, после ефекта е обратен.

 

Кафето е по същия начин. То ни вдига за кратко, затова си мислим, че не можем да се събудим без кафе, но после действа диуретично и буквално ни изцежда отвътре.

 

Може да направите същия експеримент и с балансирано хранене например с 2 яйца на очи и гарнитура от салата, може и малка препечена филийка хляб или плод за десерт. Ще видите че ще се нахраните и после ще запазите работоспособността си и няма да ви се доспи.

 

Това е защото кръвната ви захар остава със стабилни стойности и не играе от резките промени в тялото след хранене. Когато се храним балансирано всъщност поддържаме и хормоните си в баланс.

 

Вижте какво включват менютата в Програма „Отслабни с Поли“.

 

От години следвам балансирания начин на хранене. Без глад и лишения, а просто в определени съотношения. През миналата година направих няколко предизвикателства с групи, насочени към този начин на хранене и влизане във форма с упражнения и психологически предизвикателства.

 

Може да видите отзивите след първата Програма „Отслабни с Поли“.

 

Навремето имаше едно предаване „Пълна промяна“. Там фитнес инструкторът караше участниците да се хранят по 6 пъти на ден, за да отслабнат. Това ми се виждаше много, но наистина честото хранене с малки и балансирани порции всъщност задвижва метаболизма, а не храненето 1-2 пъти на ден с големи количества храна.

 

Идеята на предаването много ми харесваше. Защото всичко е свързано – хранене, спортуване, поддържане на външния вид и изобщо грижа за себе си. Вървя по пътя на промяната и непрекъснато откривам моите вътрешни съпротиви и резерви.

 

Не предлагам чудеса. Нормалното сваляне на килограми е за 1 месец около 4 кг и пак много зависи кой откъде тръгва. Когато кг са повече по-лесно се свалят.

 

Ако искате да опитате ми пишете.

 

Препоръчваме ви още:

Крем с чиа и ягоди

Запеканка със сьомга и броколи

Питка с царевичен грис и сирене

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар