Top
10 апр.

Закуската на мама

Никога не съм харесвала овесените ядки, американските закуски с прясно мляко или забърканите неща с кисело мляко. Колкото и да са полезни и здравословни, не са ме привличали дори да ги опитам.

 

Нещата се промениха след като родих. В периода на кърменето тялото ми като че ли имаше нужда от тях и една сутрин експериментирайки си ги приготвих по най-простия начин, за който се сетих. Попарих ги с вряла вода и ги оставих под капак да се задушат,  докато се занимавах с бебето.

 

Детето винаги беше на първо място и за мен нямаше много време, да не говорим , че понякога съм закусвала някъде към обяд или когато заспи. Яденето ми беше между другото и включваше някаква филия или бисквити.

 

Научих се да ям бисквити, защото са нещо готово и можеш да ги хапваш, докато вършиш нещо. Овесените ядки се приготвяха бързо и когато стигах до тях вече бяха готови и още топли. Рецептата е проста.

 

Продукти:

1 ч.ч. овесени ядки

300 мл вряла вода

1 ч.л. масло

 

Приготвяне:

Сложете водата да заври, а овесените ядки изсипете в купа. Залейте ги с врялата вода, добавете маслото и ги покрийте с капак.

 

След 15 мин. или когато поизстинат и поемат водата са готови за консумация. Така с масло са много приятни, но може да се добави и сирене. Това което аз правех беше да прибавя шепа орехови ядки и сушени червени боровинки.

 

В този период тази комбинация беше вълшебна за мен. Засищаше ме за дълъг период от време и получавах ценни хранителни вещества, който ми бяха жизнено необходими и ми осигуряваха енергия.

 

Вариантите за овкусяване са безкрайни и индивидуални според вкуса. Може да се добавят пресни или сушени плодове, други ядки и семена.

 

Преди закусвах с това почти всяка сутрин, защото овесените ядки увеличават кърмата. Сега си ги приготвям понякога, но си остава една от любимите ми закуски, затова я споделям с вас.

 

Споделете я и вие с вашите колежки и приятелки.

Да ви е вкусно!

 

Препоръчваме ви още:

Храни и средства за увеличаване на кърмата

За житото и хляба

Закуска „Неделна красота“

Споделяне
Ключови думи:

Няма коментари

Вашият коментар