Top
8 юли

Закуска с яйца

Закуската е едно от най-важните хранения. Тя дава начало на метаболитните процеси в организма и ни зарежда със сили, енергия и настроение за предстоящия ден.

Обикновено я свързваме с филия хляб или тестена закуска. Всъщност разнобразието е безкрайно, когато започнем да включваме и другите хранителни групи като плодове, зеленчуци, млечни продукти, яйца, месо и др. И така може изобщо да не ядем хляб или да го включим в малки количества.

 

Продукти:

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1 праскова

8 бр. череши

1 ч.л. олио за приготвяне на яйцата

 

Приготвяне:

За да приготвите яйцата с възможно най-малко мазнина ви трябва тиган с незалепващо покритие. Сложете олиото и го разнесете навсякъде. Чукнете внимателно яйцата едно по едно и ги посолете. През това време си измийте плодовете и нарежете прасковата. Закуската е готова-бързо, лесно и вкусно!

 

Втори вариант:

Ако искате да избегнете пърженето може да поширате яйцата във вряща вода с малко оцет и да ги сервирате като яйца по панагюрски.

 

Продукти:   

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1 нектарина

1 ч.л. зехтин за поливане на яйцата, по желание смесен с щипка червен пипер

 

Добър апетит!

 

Храната е от съществено значение за нашето здраве, затова е добре да използваме нейния по-здравословен вариант.

 

Зонова информация:

Закуската е от 3 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от яйцата и киселото мляко. Въглехидратите са от киселото мляко и плодовете. Да може би сте забелязали, киселото мляко е комбиниран продукт като 1 ч.ч. кисело мляко съдържа 1 блок протеин и 1 блок въглехидрат. А мазнините са олиото или зехтина.

 

Препоръчваме ви ощe:

Закуска „Неделна красота“

Закуска „Здраве“

Какво е Зоната?

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар