Top
7 май

Интервю с Поли Йорданова

Кристин Гълъбова ни гостува в сайта с нейната страничка ”Bobo’s world”. За реванш тя пожела да  вземе интервю от мен като подбра въпросите. Ето отговорите.

 

С какво се занимавате извън майчинството?

По професия съм социален работник и работя в Дневен център за младежи с увреждания. В свободното си време или по-скоро , когато успявам да си открадна малко време за мен пиша.

 

От 4 години имам сайт, който искам да направя полезно място за майките с малки деца. В него има статии за храненето, рецепти за бебета и деца, идеи за цялото семейство и още много други неща.

 

Поддържам във Facebook прекрасната страничка „Бебешка храна” и групата „Бебешко и детско хранене”, която става все по-многобройна. А покрай престоя вкъщи заради коронавируса започнах да публикувам и занимания с деца.

 

Същевременно готвя и за цялото семейство, така че мойте семейни рецепти качвам в страничката и групата „Домашни вкусотийки от малката кухничка”.

 

Как разпускате?

Обичам да чета и да си купувам книги. Винаги имам под ръка няколко книги на различна тематика. Чета и много статии.

 

Готвенето ме релаксира. Въпреки, че го правя всеки ден изпитвам истинско удоволствие да пазарувам свежи и ароматни зеленчуци, да пробвам нова рецепта, да опитам нов вкус.

 

Разбира се, обичам и да ходя на заведение и да си поръчам нещо различно. Има все по-изкушаващи неща и кухни от различни националности.

 

Разходките и пътуванията извън града са нещото, което ме зарежда с енергия. Смяна на обстановката за ден, а защо не и повече, ми носят истинска наслада. За мен това е почивката.

 

Какво бихте посъветвали 16-годишното си Аз?

Много ми харесва въпроса. Вече не помня каква бях на 16 години, но в мен все още  живее младо момиче, което вярва, мечтае, надява се и иска. Не бих я променила, а само бих й пожелала да е смела и позитивна.

 

Кой е най-хубавият ви спомен от детството?

Мойте спомени от детството са свързани със село. Там съм прекарвала най-безгрижните си моменти в игри, и не само. Там се научих да работя и помагам. Там се чувствах свободна.

 

Нямам един спомен, по скоро в съзнанието ми изниква колекция от картини-спомени –как дядо ми ми подари коте, как нижехме тютюн с баба и си говорехме с часове, как със сестра ми „готвехме” на кокошките и още много мили моменти…

 

Съжалявам, че това липсва на дъщеря ми. Смятам, че децата трябва да живеят в къща и да играят в двора. Да виждат как растат и се преобразяват растенията, да се научат да се грижат за животните, да тичат боси по плочките и да усещат земята под краката си.

 

Никога не съм скучаела и винаги съм имала какво да правя. Там за пръв път се пробвах да сготвя нещо – залепих едно сладко от череши за дъното на тенджерата, направих мусака за 10 човека, която дълго се яде и други такива успешни и неуспешни опити.

 

За какво мечтаете?

Винаги има за какво и това е най-хубавото. Това те държи целеустремен, вперил поглед повече в звездите, отколкото в пръстта. Това е пламъчето, което те грее.

 

Искам всичките ми любими хора да са добре, здрави и щастливи, това е най-важното. А аз имам някоя и друга идея, която искам да бъде осъществена.

 

На какво според вас е важно да научим децата си?

Сложен въпрос. Все повече виждам, че възпитанието не е лесно и родителят трябва да дава пример на детето, защото то го копира.

 

Това което се опитвам да науча дъщеря ми е да пази чиста природата, да е добра, да бъде честна, да взима решения, да обича да яде плодове и зеленчуци, да си играе.

 

Разбира се, има още много неща и те тепърва предстоят.

 

Как ви хрумна идеята да издадете книга с рецепти?

Тефтерът ми с рецепти се скъса и трябваше да ги преписвам. Реших да ги направя на книга, така и така ще ги пиша,поне да е нещо по-стабилно. Това е историята на книгата „Домашни вкусотийки от малката кухничка”.

 

Другата книга си дойде съвсем естествено. В процеса на готвене за детето имаше много рецепти, които не успявах да публикувам поради липсата на време и оставаха скрити за хората. Детето ми ставаше по-голямо и по-малко спеше.

Затова реших да напиша всичко в книга и да я предложа на майките като готово решение с рецепти. Така се появи книгата „Рецепти за бебета и деца”.

 

Не съм спряла да готвя, така че най-вероятно ще има продължение.

 

Ако имате още въпроси винаги може да се свържете с мен тук.

 

Препоръчваме ви още:

Забавни игри за деца в къщи без ТВ и компютър

Списък със сайтове за занимания с деца

31 здравословни идеи за закуска на дете

Споделяне
Ключови думи:

Няма коментари

Вашият коментар