Top
7 окт.

Хомеопатия при никнене на зъбки

Никненето на зъбките при всяко дете протича по различен начин. Някои деца вадят зъбки без проблеми, при други има раздразнителност, неспокоен сън, всичко слагат в устата и слюноотделянето е завишено. А при трети има хрема, висока температура, отит, зачервяване на дупето, диария. Сигурно има и още симптоми, за които не знам. Но когато това стане проблем-вашето дете е неспокойно, видимо венците го дразнят и го болят, може да пробвате с хомеопатия. Има различни препарати.

Характерното за хомеопатичните лекарства е, че не се съчетават с храна. Затова когато ги давате трябва да са минали поне 15 мин. след или преди хранене. Обикновено препаратите са на растителна основа и цифрата след името показва в какво разреждане са.

 

Chamomilla vulgaris 15 CH (лайкучка)-за раздразнителност

Phytolacca decandra 9 CH-за болка

Rheum 5CH (лечебен ревен)-при диария

 

Дозировка: От флакончето се изкарват 10 гранулки от препарат, разтварят се  в 60 мл вода, дават се на детето през целия ден след хубаво раздрусване на бутилката.

 

Когато детето ми беше по-малко и му никнеха първите зъбчета, нямаше диария и давах само Chamomilla и Phitolacca, основно за болка и раздразнителност. Всяка сутрин в бутилката с водата слагах по 10 гранулки от единият и другият препарат. Имаше промяна в поведението и детето видимо беше по-спокойно.

След годинката започнаха да растат кътниците. Проблемите бяха по-сериозни и направо взех комбинирания препарат „Камилия“. В него са обединени трите съставки, но в друго разреждане. Препаратът е направен на дозички, в течен вариант, направо за пиене.

 

Дозировка: По 1 еднодозова опаковка 3 до 6 пъти за 24 часа,

в продължение на 3 до 8 дни.

 

Ефектът се наблюдава бързо и има голямо облекчение на симптомите. При нас никненето на кътниците беше свързано с голяма раздразнителност, мрънкане, викове, хапане, вечерна диария, ръцете непрекъснато са в устата навътре и може да се стигне до давене, нощно неспокойство, промяна в апетита, по-кратък следобеден сън. Когато започнах  да давам Камилия детето стана видимо по-спокойно и по-малко мрънкаше. Нощният сън се стабилизира, а проблемите с вечерната диария изчезнаха.

Надявам се да съм ви била полезна!

 

Препоръчваме ви още:

Храни и средства за увеличаване на кърмата

Какво да измислим за закуска на бебе 1+?

Запичащи и разхлабващи храни за бебета

Споделяне

Няма коментари

Вашият коментар