Top
8 апр.

20 забавни игри за детски рожден ден (2 част)

Организирането на парти за детски рожден ден е истинско предизвикателство. Ще имате нужда от торта, почерпка и балони. А ако искате децата да си прекарат добре им подгответе някакви занимания.

Предлагам ви няколко игри за деца на различна възраст.

 

 

11. Пинята

Представлява традиционен мексикански многоцветен контейнер, направен от папиемаше, чиято вътрешност се пълни с разнообразни бонбони, хранителни продукти или дребни играчки.

 

Папиемаше е техника за слепяне на малки парчета хартия (обикновено вестник) с лепило, което може да е разтворено с вода брашно, нишесте или тапетно лепило.

 

Предварителна подготовка: Надуйте балон. Може да използвате и балон с по-интересна форма. Облепете го с много пластове хартия. Само отдолу оставете отвор. Изчакайте папиемашето да изсъхне. Нарисувайте го с плътни бои или го облепете с шарени хартии да заприлича на животно, лице или по ваш избор.

 

Когато е готово, спукайте балона и го извадете през дупката. Напълнете вътрешността с разноцветни бонбони и затворете отвора. Отгоре закрепете връв за окачане.

 

Условие: Пинятата се окачва да виси от дърво или таван. Целта е да бъде ударена с пръчка от човек, чийто очи са завързани и да се съберат лакомствата. Могат децата да се редуват и всеки да се пробва, докато се разкъса пинятата и се изсипе цялото съдържание.

 

 

12. Музикални статуи

Лека и динамична игра, която не изисква предварителна подготовка. Просто ви трябва музика, която е подходяща за танцуване.

 

Условие: Когато пуснете музиката всички участници започват да танцуват. При спиране на музиката веднага трябва да замръзнат в позата, в която са. Ако някой все още се движи изгаря и излиза от играта. Печели този, който остане последен на дансинга.

 

Друг вариант на играта, подходящ за по-малки деца е с клякане на земята при спиране на музиката.

 

 

13. Карти с въпроси и предизвикателства

Картите могат да се направят забавни. Те са възможност всеки участник да се изяви като не се губи интереса на всички останали.

 

Предварителна подготовка: Изрежете 4-5 еднакви парчета картон с размери 15 x 21 см. Напишете на всяка карта 10 въпроса или предизвикателства. Гръбчетата облепете с цветна хартия или картинки.

 

Примерни въпроси: „Какво обичаш да ядеш най-много?”, „Ако уловиш златната рибка, какво би си пожелал?”

Предизвикателства: „Отиди в кухнята и донеси предмет, който започва с буквата Л.”, „Кажи някой виц”, „Почерпи всички с бонбони”.

 

Условие: Предложете на участника да си хареса карта с определен цвят или картинка. Изберете някой от въпросите или предизвикателствата в нея и му го задайте. Играта чудесно се съчетава с торбичка, пълна с малки поощрителни награди.

 

 

14. Кой ще изпие най-бързо?

Играта е под формата на състезание между няколко участника. На всеки играч се дава някакво количество течност, какво и колко ще е зависи от възрастта като най-безобидното е вода. Ако искате да усложните задачата може течността да трябва да се изпие със сламка. Печели най-бързият.

 

 

15. Музикален стол

Вземете 4 стола и ги обърнете с гръб един към друг, така че седалките им да са навън. Участват 5 играча, които докато звучи музика обикалят около столовете.

 

В момента, в който спре музиката, всеки участник трябва да седне на стол. Останалият без стол играч изгаря и излиза от играта. Столовете стават 3, после 2, докато накрая 2-ма играчи се движат около 1 стол. Този, който успее да седне на него е победител.

 

 

16. Развален телефон с дума или действие

Всички участници сядат близо един до друг. Първият от редицата избира и прошепва дума в ухото на седящия до него. Той от своя страна прошепва думата на следващия играч и така, докато думата стигне до последния от редицата. Понякога се получава съвсем различна дума и това е забавното.

 

Когато участниците са по-големи същата игра може да се направи, но като се показва действие (комбинация от 2-3 движения). Например танцуване, ядене на банан и др. Участниците се подреждат един след друг. Последният от редицата докосва рамото на участника пред него, който се обръща. Показва му комбинация от движения. Участникът се опитва да я запомни и на свой ред трябва да я предаде на стоящия пред него.

 

Така действието се предава до първият от редицата. Той последно показва това, което е разбрал. И обикновено, ако играчите са повече има разлики в последователността на движенията или нищо общо с първоначалния вариант.

 

 

17. Нахрани другарче

Децата се разделят по двойки, в които единият трябва да храни другия играч напр. с кисело мляко . Но за да е сложно и забавно, участникът, който храни е със завързани очи.

 

 

18. Обща картина подарък

Това занимание може да се осъществи по няколко начина. Ако участниците са 3-4-ма им поставете задача да нарисуват заедно на голям картон 50/70 см обща картина.

 

Ако участниците са повече може да ги разделите на групи или да разграфите картона на толкова квадратчета, колкото е броят на участниците. Така всеки ще нарисува нещо в квадратчето си, според желанието и възможностите си.

 

А може и просто да оставите платното да стои на видно място с надпис „Нарисувай нещо тук” или „Нарисувай нещо за спомен” и който иска да остави своя рисунка. Този вариант може да се предложи и с надпис „Напиши ми нещо”.

 

 

19. Лимбо

Това е вид танц, при който танцуващите преминават под постепенно спускаща се пръчка или въженце на фона на музика. Играта е забавна и подходяща за всякакви възрасти.

 

 

20. Истина или предизвикателство

Играта е подходяща за по-големи деца. Не изисква предварителна подготовка.Участниците сядат в кръг. Играят тези, които са срещуположни един с друг. Първият играч пита: „Истина или предизвикателство?”, а втория избира едно от двете.

 

Когато избере истина трябва да отговори честно на зададен въпрос. Ако избере предизвикателство да изпълни поставената му задача напр. „Отиди в кухнята и ми донеси една бисквитка”, „Изпей песен” и т.н.

 

Игрите са чудесен начин да организирате група деца, така че да се забавляват и да си прекарат приятно. Подберете няколко игри, които смятате, че са приятни и са подходящи за вашата възрастова група. Планирайте предварително, какво ще ви трябва и организирайте едно незабравимо парти.

Успех!

 

Ако имате въпроси или нужда от още идеи може да се свържете с мен тук.

Разбира се, игрите могат да се играят не само на рожден ден, а винаги когато искате да организирате група деца.

Споделете публикацията ако има игри, които искате да пробвате или да покажете на вашите приятели.

 

Препоръчваме ви още:

20 забавни игри за детски рожден ден (1 част)

Мамо, разкажи ми приказка!

Бананови мъфини

 

Споделяне
Ключови думи:

Няма коментари

Вашият коментар